Go Back   Forum Afaceri > Afaceri > Managementul afacerii

Managementul afacerii Arta de a conduce

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-29-2007, 07:16 AM
sserbanro's Avatar
sserbanro sserbanro is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Greece
Posts: 88
Default

Se pare că în structura mea interioară am fost dintotdeauna patron. Altfel spus, antreprenor. Am cunoscut de-a lungul anilor, mulţi oameni, care pretindeau despre ei că sunt "patroni". Ceea ce m-a izbit de cele mai multe ori, era ceva ce abia acum, de circa un an, am reuşit să formulez în cuvinte: mentalitatea de salariat.
Ceea ce distinge un antreprenor de un salariat, este în primul rând modul de gândire. Salariatul în general vrea muncă puţină şi bani mulţi. El sfârşeşte însă aproape invariabil prin a munci mult, pe bani puţini. Patronul, vrea altceva: el vrea acţiune, vrea echipă, vrea idei îndrăzneţe, vrea un mod de viaţă îndestulat pentru toţi. Şi mai ales, LIBETRATE.
Altă caracteristică distinctivă: Salariatul îşi vinde timpul pentru un salariu oarecare, nu are voie să efectueze acte de comerţ şi prima cheltuială pe care o face, este la buget. Abia pe urmă, poate cheltui.
Patronul prin contrast, are voie să efectueze acte de comerţ (în anumite condiţii), are voie să cheltuie pe o mulţime de bunuri şi servicii şi abia pe urmă, după ce nevoile firmei sunt satisfăcute, încep plăţile la buget. Dacă mai rămân bani, aceştia sunt dividende brute.
Pentru cine a văzut altfel treburile până acum, iată, am oferit o perspectivă.
Fac şi precizarea că din cheltuielile noastre ca oameni obişnuiţi, 85% sunt deductibile LEGAL pentru un antreprenor. Adică, banii căştigaţi pot fi folosiţi la cumpărături, fără a plăti impozit!
Vă aştept cu comentarii, opinii, sugestii pentru nehotărâţiii care au zestrea necesară pentru afaceri, dar sunt fricoşi. Şi mie îmi e frică. Frica însă trece numai cu acţiune. Cu practică.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2007, 01:12 PM
admin's Avatar
admin admin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2003
Location: Romania
Posts: 580
Default

Hmmm, si eu as opta pt "patron". Ceea ce momentan se concretizeaza in f. multa munca si bani putini. Dar lasa ca o sa vina si vremea in care o sa fie f. multa munca si bani multi[img]smileys/smiley4.gif[/img].
Probabil ca pentru multi e mai usor ca salariat, pt ca iau altii hotararile importante si tot acei altii iau "castane" daca nu au luat cele mai bune hotarari.
Si probabil e mai usor sa te plangi de un sef, in loc sa-ti bati tu capul sa mearga totul bine.

Tii, ce gandire profunda pt caldura asta [img]smileys/smiley17.gif[/img]

__________________
Pe langa portalul de Afaceri ma ocup si de un magazin online de produse cosmetice romanesti
proIndustrie.ro - Portal de afaceri pentru industria din Romania
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2007, 01:20 PM
sserbanro's Avatar
sserbanro sserbanro is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Greece
Posts: 88
Default

Obviously, cine fuge de antreprenoriat, fuge de multele răspunderi. Cea mai mare între astea, e cea faţă de tine. Ca salariat, poţi da vine pe orice şi pe oricine: Pisica neagră, tramvaiul roşu, semaforul, benzina, şefu' tâmpit, ghinionul, s-a lăsat bariera mai devreme (şi pe dedesubt nu mai era loc...) [img]smileys/smiley4.gif[/img] [img]smileys/smiley36.gif[/img]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


© Arkad Data. Toate drepturile rezervate. | Web Development By IT Exchange | Design Vectorpixel


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.