Salut Nick
Aseara tirziu, am ajuns acasa, lucrez in afara judetului. Stiind ca ai fost (am zis bine, poate mai esti!!??) trader pe forex si chiar unul dintre primii, voiam sa discutam. Eu nu m-am speriat, am pierdut bani, dar nu renunt. Totul s-a-ntimplat numai din cauza DISCIPLINEI. Nu reuseam sa ma stapinesc, tu care esti trader, stii cred. Cu inima stau excelent (asa mi-a zis medicul acum 3 zile cind am facut un medical + psihologic). Chiar s-au mirat, 14,8 tensiunea, 90 glicemia (domnule pentru 57 de ani stai bine, mi-a zis medicul). Stiati ca acum firmele de asigurare, cind conduci o masina de firma, daca nu ai psihologicul la zi, nu platesc daunele?? Atentie pina acum nu se agatau de acest ''amanut'', dar acum o fac. D-asta am facut un nou medical+psihologic, sa fie la zi. Deci, referitor la avertismentul tau, cu pompa stau bine. E adevarat nu sunt Superman, sufar, dar ma controlez si, zic eu, o fac chiar bine. Cu multi ani in urma, lucram pe un remorcher la Constanta ( intr-o firma de constructii hidrotehnice) , aveam bani, cind luam 5-6000 mii tipam la capitan ''Ma nea caisa astia sunt bani??'' Erau bani, era si tentatia jocurilor de noroc. Jucam cel mai des poker. Am ajuns la faza cind, luni in sir, le dadeam bani de taxi celor care pierdeau. Apoi,s-a intors norocul si am inceput sa pierd. Am pierdut trei salarii de 8-10-si 12.000 lei. Atunci am zis''STOP'' Si am si facut-o, nu numai zis. Pentru un jucator de la 7-8 ani (nu va mai povestesc) inrait, e mare lucru sa poti renunta. N-am mai jucat de atunci. Cu forexul e la fel, la inceput,convins ca stiu multe, disciplina a fost pe locul doi, de multe ori chiar inexistenta. Asta m-a facut sa pierd. As putea minti, sa zic chestia cu criza, cu primul hop, banca Lehman Brother a fost startul necazurilor mele, dar eu nu mint. M-am simtit in stare sa fac trazactii profesioniste (in limbajul meu ''fite de doi lei'') si am pierdut. Adica, am facut niste setari cu un stop loss mai larg, cu un profit target cam mare , fara alte protectii. La Forex nu conteaza incotro merge trendul, trebuie doar sa-l vezi din timp, atit. Obosisem, dupa acele setari, am plecat spre mare sa ma destind nitel. La intoarcere, mare surpriza, mai aveam 2,70$. Am ramas blocat in prima faza, apoi am luat masuri.
Am invatat si alte tehnici care, spuneam eu nu-mi sunt chiar necesare in faza asta.
Toata povestea de pina acum are un singur scop, Nicolae: toti cei 95% care pierd pe forex, fac timpenii ca mine. Sunt pregatit sa deschid alt cont, la alt broker(si cu brokerii e o chestie interesanta, stii daca iti spune cineva, sau afli tu singur in timp, cazul meu, asta e dureros pentru ca fie pierzi timp, fie bani).
Referitor la ninja sau Sandokan, nu inteleg ce rau in a avea un idol, sau mai multi?? Dar nu vad legatura intre idolii mei si Forex. Pentru mine Forexul este o metoda inteligenta de a cistiga bani. Pe Forex, cu 300$ investiti inteligent, cu numai 1 ora pe zi poti cistiga minim 30-50$. Postura de trader pe Forex, nu ma transforma peste noapte in Sandokan sau Van Damme sau jet Lee sau mai stiu eu cine!!!!???
Apropo, spuneai ca, dupa parerea ta esti primul trader roman pe Forex, exista un GUINESSBOOK, unde trebuie sa ma inscriu??
Dar eu n-am nevoie de asa ceva, eu ma multumesc doar sa fiu bun trader. Spune din experienta ta, unde ai gresit, unde erai bun?? Sigur mai sunt amtori ca mine, dar nu indraznesc sa intrebe. Romanul crede ca-si pierde din personalitate, daca recunoaste ca face ceva si nu prea stie.
Apropo din nou, ai auzit de MIHAI MARINESCU??
Ma opresc aici, am si alte treburi, se aduna multe cind lipsesti o saptamina de acasa.
Am lucrat la vapor multi ani, si la romani si la straini, peste tot e la fel, multe ironii facute tocmai pentru a uita de dorul de casa de familie. Sunt adeptul unui lmbaj picant (ce vreti?? dupa 20 de ani de vapor si de astfel de limbaj, nu te mai vindeci si, in ce ma priveste nici nu vreau). Dar ironiile cu doza mare de invidie, de rautate,nu le accept.
Multa Bafta
|
|
|