Go Back   Forum Afaceri > Afaceri > Stiri AFACERI

Stiri AFACERI Ati gasit o stire interesanta? Comentati-o aici.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-16-2010, 06:19 AM
Automatizari Automatizari is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default Marca CE – pasaportul sistemelor de masura catre piata europeana

Pentru operatorii economici din domeniul automatizarilor industriale care doresc sa comercializeze sisteme de masurare continua şi dinamica a cantitaţilor de lichide, altele decat apa, in Statele Membre ale Uniunii Europene aplicarea marcajului CE este obligatorie. Astfel, inainte de introducerea pe piata si/sau punerea in functiune a unui sistem pe piaţa comunitara, acesta trebuie sa corespunda unor proceduri de evaluare a conformitatii prevazute in reglementarea tehnica aplicabila (directiva MID - Measurement Instruments Directive) in vederea aplicarii marcajului CE.
Evaluarea conformitatii este realizata de organisme de terta parte, notificate, care au fost desemnate de Statele Membre dintre organismele care au competenţa demonstrata in evaluarea conformitaţii cu cerinţele prevazute in directiva MID (2004/22/EC). In final Statele Membre nu pot restricţiona introducerea pe piata si punerea in functiune a sistemelor care suntconforme cu cerintele esentiale prevazute in directiva MID. Ca urmare a tendintei deglobalizare prin aplicarea uniforma a standardelor internationale in automatizari industriale, impactul metrologiei asupra mediului economic a evoluat de la nivel local catre un nivel din ce in ce mai extins, obiectivul final fiind un sistem metrologic unic care urmareste cresterea responsabilitaţiiproducatorilor in asigurarea conformitatii sistemelor cu cerintele esentiale ale directivei MID si cresterea rolului laboratoarelor de incercari in metrologia industriala.
In Romania, prevederile din Hotararea de Guvern nr.264/2006 (transpunerea in legislatia nationala a directivei MID), privind stabilireaconditiilor de introducere pe piata si de punere in functiune a mijloacelor de masurare,sunt aplicabile incepand cu data de 01.01.2007 pentru 10 categorii de mijloace demasurare utilizate pentru realizarea masurarilor care raspund unor ratiuni de interespublic, de sanatate publica, de siguranta si ordine publica, de protectie a mediului si a consumatorilor, de percepere a taxelor si obligatiilor si de corectitudine a tranzactiilor comerciale.
Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale, este prima firma din Romania care a obtinut la inceputul acestui an certificarea sistemelor sale in conformitate cu cerinţele esentiale aplicabile din MID. Respectivele sisteme, utilizate in tranzactii comerciale, detin de acum atat marcaj CE, cat si marcaj metrologic suplimentar, conform Directivei Europene pentru instrumentele de masurare si HG nr. 264/2006.
Dupa obtinerea certificatului de examinare de tip CE pentru aceste sisteme, compania Syscom 18 a fost supusa unui audit al sistemului calitatii pentru productie, inspectia finala a produsului si testarea acestuia, de catre Institutul de Metrologie din Cehia (CMI), obtinand certificarea conformitatii sistemului calitatii si, totodata, dreptul de a emite declaratii de conformitate cu tipul pe baza asigurarii calitatii procesului de productie. De asemenea, prin aceasta noua certificare, Syscom 18 garanteaza si se angajeaza sa introduca pe piata si/sau sa puna in functiune sisteme performante, sigure si la preturi competitive, produse in cadrul unui Sistem de Management Integrat, care respecta atat cerintele esentiale aplicabile ale MID, cat si cerintele standardelor ISO 9001 si ISO/CEI 17025.
Obţinerea certificarii conformitaţii din partea Institutului de Metrologie din Cehia confirma pozitia Syscom 18 drept cel mai important producator roman de sisteme fiscale. Syscom 18 va putea astfel sa comercializeze sistemele pe care le produce in Uniunea Europeana.
In ultimii 5 ani Syscom 18 a produs cca 150 de sisteme, atat pentru piata din Romania, cat si pentru Kazakhstan, Iordania, Iran si Libia. Toate sistemele fiscale produse anterior au fost aprobate de BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala), Syscom 18 avand de asemenea autorizatia de a le instala, verifica metrologic si sigila.
„Pe piata europeana, metrologia este un domeniu de mare importanţa pentru menţinerea si dezvoltarea bazei stiintifice si tehnice, in toate segmentele socio – economice. Statele avansate aloca sume importante pentru activitati legate de masurari. Societatea in general se sprijina pe o infrastructura vasta, adesea invizibila de servicii, marfuri, retele de transport si de comunicatie, a caror buna functionare este esentiala pentru viata cotidiana. Sistemele de masura devin astfel componente esentiale in toate etapele hotaratoare pentru calitatea proceselor (de la conceptie la certificarea produsului). Prin urmare notiunea de calitate, indiferent ca se vorbeste de calitatea vietii, a mediului, a unui produs sau a unui serviciu, devine o necesitate, fara de care nu se poate intra in competitie pe o piata nationala, europeana sau internationala, in conditii de concurenta din ce in ce mai puternice.
Obiectivele noastre urmaresc castigarea unei pozitii importante pe piata de automatizari si sisteme de masura atat in Europa, cat si in Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


© Arkad Data. Toate drepturile rezervate. | Web Development By IT Exchange | Design Vectorpixel


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.