Go Back   Forum Afaceri > Afaceri > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Vreti sa incepeti o afacere si nu stiti care sunt primii pasi? Intrebati aici.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-02-2010, 06:54 PM
forneav forneav is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Default Intrebare pentru afacere?????

Vreau sa investesc bani in a creste iepuri pentru carne,
Am inteles ca e la mare cautare in Italia, cum pot gasi firme interesate sa cumpere acest fel de carne, am inteles ca doar 40 % din cererea de carne de iepure din Europa e acoperita.
Va rog sa ma indrumati catre o firma cu acest domeniu de activitate de afara.
Multumesc.
Cu respect....
Reply With Quote
  #2  
Old 11-03-2010, 12:17 PM
forneav forneav is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Default Astept raspuns

Astept un raspuns daca se poate....
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2011, 08:19 PM
sserbanro's Avatar
sserbanro sserbanro is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Greece
Posts: 88
Default Cercetare de piaţă

Quote:
Originally Posted by forneav View Post
Astept un raspuns daca se poate....
De vreme ce întrebi asta, înseamnă că ai cunoştinţe aproape zero de afaceri internaţionale. Pentru a porni ce vrei tu, trebuie cel puţin 10 ani de experienţă în afaceri. Eu am 17 ani, am avut prima firmă în 1993 - 2000, am avut autorizaţie PFA 1998 - 2003, apoi a doua firmă, 2004 - prezent.
Această experienţă, m-a învăţat că în afacerile internaţionale, ai nevoie de o echipă rodată cu un consilier juridic experimentat în comerţ internaţional, cu un expert contabil şi minimum 10 oameni cu care să lucrezi.
Sau îţi închipui că acest deficit de marfă există pentru că toţi oamenii de afaceri cu posibilităţi sunt începători?
Caută ce anume probleme specifice există, înainte de a te lăsa amăgit de "golul" de pe piaţă. 90% din aşa-zisele "oportunităţi", ascund capcane legislative în ţările care ar trebui să absoarbă acel produs. Ce ştii de exemplu depre tratatul GATT? Aici s-au împotmolit inclusiv Ministerul Industriilor şi Comerţului. GATT are reglementări extrem de discriminante privitor la clauzele de import-export ale statelor lumii şi astea sunt chestii care se negociază între USA şi cele aşa zise "Group 7".
Ai nevoie de un staff de excepţie să pătrunzi pe o piaţă astfel protejată. Acel deficit este făcut public pentru copilaşi care cred în "tot ce zboară se mănâncă". Grecia (aici locuiesc de doi ani), este sabotată economic, datorită unor interese geopolitice dar şi din alte motive. Unul este că sunt o ţară cu economie preponderent agricolă şi au PRODUSE BIOLOGICE! Ori asta intră în conflict cu marile concerne transnaţionale, care produc totul pe bandă rulantă...
Părerea mea e să înveţi afaceri înainte să îţi faci iluzii că dacă ai câteva mii de euro în buzunar, eşti deja în afaceri.
Afacerile, SUNT UN MOD DE VIAŢĂ. Aşa cum unii oameni se nasc ortodocşi şi au anumite obiceiuri religioase, alţii catolici, alţii musulmani, tot aşa în unele familii, copii sunt educaţi de la primul pas şi primul cuvânt în spirit antreprenorial. În nici un caz, în România. În România, se confundă afacerile cu negoţul din pieţe, târguri şi oboare. Înclusiv la nivelul companiilor de stat.
Dovadă? Numărul de firme desfiinţate anual. Cam 80% din ce se înfiinţează, se desfiinţează anual. De ce? Lipsa cunoştinţelor şi a practicii antreprtenoriale.
E valabil şi în România şi în Grecia, din păcate. Până să ajung aici, credeam că Grecia e o ţară cu tradiţie în afaceri. Aici am descoperit că de fapt tot "după ureche" se fac afacerile. Am studiat deja peste cinci afaceri de circa 20.000 euro lunar. În România, aşa ceva intră la categoria "super-afacere". Aici, sunt mici afaceri de familie... Cinci - maxim 10 salariaţi, între care şi patronii.
Părerea mea este să faci o şcoală de afaceri = MBA = Master in Business Administration, un curs de contabilitate (maxim şase luni), un stagiu la o firmă trasns-naţională (1 - 3 ani) şi abia apoi să te avânţi în aventuri din astea cu import-export de alimente.

PS: Afacerile de care vorbesc, au încasări lunare de 20.000 euro. Pierderile, sunt cam de 25%. Asta era ideea pe care voiam să ţi-o transmit, apoi mi-am dat seama că îţi cer prea mult... Pierderile lor, uneori depăşesc 25% din încasări. Cum supravieţuiesc? Tot ca în România: CREDITE BANCARE. Pun gaj casele şi merg mai departe, tot aşa...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2011, 05:15 PM
forneav forneav is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Default Raspuns gresit....

Tataie....am intrebat ceva si in schimb primesc de la un papagal niste sfaturi de care nu am nevoie, si nici macar nu ma interseaza studiile tale despre piata....sau daca esti asa priceput inseamna ca esti ceva milionar in euro si dai sfaturi gratis.....scuteste-ma te rog, lasa-ma pe mine sa ma gandesc la cum ma voi mentine pe piata....am rugat doar pe cineva sa-mi dea o recomandare cu o firma care are activitate in domeniu.....in rest preocuparile "desteptilor" ca tine nu ma intereseaza, cu atat mai mult experienta ta ca PFA, nu am facut un anunt pentru angajare.....mai acumuleaza experienta si anunta-ma cand faci primul million.....tataie.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


© Arkad Data. Toate drepturile rezervate. | Web Development By IT Exchange | Design Vectorpixel


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.