Go Back   Forum Afaceri > Constructii > Amenajari interioare

Amenajari interioare Sfaturi practice, materiale, preturi ...

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2007, 05:54 PM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

Acum va povestesc despre ferestre PVC cu geam termopan
Va prezint mai jos reclamatia facuta la protectia consumatorului si catre firma SC ASTRA ROGER SRL
Din ea puteti trage invatamintele care le vreti
Subsemnata GIURGIU D. cu domiciliu in Bucuresti Bucuresti , va informez ca in data de 09.01.2007 m-am prezentat la sediul firmei SC ASTRA ROGER SRL Sos Pantelimon Nr 119, sector 2 Bucuresti si am solicitat o oferta pentru 3 ferestre din tamplarie PVC TROCAL_GERMANIA
Oferta a fost facuta pe dimensiunile aproximative, date de mine , in plus am solicitat pentru fereastra de la bucatarie o plasa pentru insecte pe balamale(vezi copia de pe oferta de tamplarie PVC din data de 09.01.2007)
In data de 15.01.2007 m-am prezentat la acelasi magazin pentru a lansa comanda in executie . Am platit avansul de 50% respectiv 1160 lei cu chitanta nr 6801652 si factura nr 0382694 ambele din data de 15.01.2007. si mi s-a spus ca in cursul urmatoarelor zile va veni cineva sa faca masuratorile necesare.
Motivandu-se ca imprimanta este defecta mi s-a prezentat un exemplar de contract cu portiuni ilizibile, si pe oferta initiala s-a pus o stampila si semnatura spunand ca este valabila si mi s-a spus ca celelate documente respectiv contractul de vanzare cumparare , instructiunile de utilizare si intretinere, si certificatul de garantie le voi primi dupa montare, dupa calcularea din nou a ofertei si dupa achitarea diferentei de 50%
A doua zi a venit la domiciliul meu un reprezentant al firmei si a facut masuratorile la cele trei ferestre, urmand ca sa fim anuntati cand se va realiza montajul.
Pentru a facilita montarea in conditii bune in ziua urmatoare am scos ferestrele vechi, sectionand ramele si scotandu-le pe bucati pentru a nu strica peretii, ulterior finisand golurile unde au fost ramele.
In ziua de 25.01.2007 s-au prezentat doi lucratori ai firmei cu tamplaria pentru a o monta .
I-am intrebat cum se va realiza prinderea in perete, deoarece peretii sunt din BCA, material care a devenit poros in urma trecerii timpului . Acestia mi-au spus ca stiu ei cum sa le monteze si vor pune suruburi de beton si nu conexpanduri , dibluri sau ancore ei avand experienta pentru ca au mai montat si la alte blocuri asemanatoare.

1. Dupa montarea ferestrei de la bucatarie, acestia au constatat ca nu se inchide bine si loveste in partea stanga langa manerul de inchidere (pe rama sunt si urme in doua locuri datorita faptului ca se inchidea fortat si lovea) Au incercat sa remedieze din reglaj dar au constatat ca nu se mai poate si atunci au hotarat sa modifice pozitia punctului de inchidere din partea de sus stanga de pe latura verticala pe cea orizontala modificand astfel si pozitionarea feroneriei. Datorita faptului ca nici asa nu era bine , au demontat sticla geamului si au umblat asupra distantierelor de jos pentru a cobora sticla si a permite ramei geamului ca la inchidere sa nu mai loveasca sus .Astfel ei au spus ca au remediat tot ce era posibil si este in regula acum.
Cu toate acestea fereastra cand este deschisa si inchisa pe batant tot mai “agata” in partea stanga in acelasi punct ca prima data.
Daca se studia atent din ce cauza se produce acest fenomen se putea observa ca partea mobila a ferestrei nu a fost centrata bine in balamale din acest motiv nici inchiderea nu se realizeaza perfect pe garnitura exterioara si interioara iar la colturile din dreapta jos si sus, colturile ramei mobile agata si imping garnitura
De asemenea daca se introduce o foaie de hartie intre rama si garnitura exterioara sau interioara ea poate fi scoasa cu usurinta in unele locuri iar in altele nu, ceea ce demonstreaza ca rama nu este inchisa cu aceeasi presiune pe tot perimetrul ei.
Desi am comandat si platit pentru o plasa de insecte pe balamale, s-a montat o plasa pe cleme, motivandu-se ca daca dorim alta vor veni si o vor schimba, bineanteles facand alte orificii de prindere.
Pentru montarea ferestrei nu s-a respectat agrementul tehnic referitor la :
“Fiabilitatea produselor (īn special a tocurilor) care este conditionata de fixarea lor conform regulilor mentionate īn reglementarile tehnice, fara a introduce tensiuni suplimentare , cu utilizarea unor distantieri reglabili īntre toc si zidarie”. S-au folosit pene de lemn care au fost batute cu ciocanul.
Nu s-a respectat Agrementul tehnic privitor la pozitionarea suruburilor de fixare,acestea fiind puse afectand profilele de rigidizare prin gaurire, lucru care consider ca este inacceptabil din punct de vedere tehnic, cu toate ca le-am atras atentia la inceput.
Asadar eu consider ca aceasta ferestra nu corespunde din punct de vedere calitativ si nu a fost montata corespunzator.

2. Cand s-a trecut la montarea ferestrei in dormitor s-a constatat ca rama ferestrei este foarte mica in comparatie cu golul din zidarie (golul zidariei are dimensiuni vertical 122cm si orizontal 199cm iar fereasta are 117 cm vertical si 193 cm orizontal, deci o diferenta veritical de 5 cm si orizontal de 6 cm .
Asadar nu s-a respectat Agrementul tehnic care precizeaza ca:
„Conform normelor europene latimea minima a rostului dintre ferestre sau usi si zidarie este de 10 mm pentru lungimi de pāna la 1,5 m (15 mm pentru profile colorate) de 15 mm pentru lungimi cuprinse īntre 1,5 si 2,5 m (20 mm pentru profile colorate) si de 20 mm pentru lungimi cuprinse īntre 2,5 si 3,5 m”

Pentru a monta totusi tamplaria acestia au vorbit la fabrica si au gasit solutia de a adauga deasupra ferestrei un profil distantier de 3cm, motivand ca asa se procedeaza daca apar diferente prea mari.
Eu nu am comandata o ferestra cu rama inadita si de aceea nu pot accepta acest lucru.
Si in acest caz nu s-a respectat Agrementul tehnic privitor la pozitionarea suruburilor de fixare ele fiind puse afectand profilele de rigidizare prin gaurire
Si la aceasta fereastra s-au folosit pentru pozitionare pene de lemn si nu distantieri reglabili, doua din ele ramand pe pozitie si in acest moment cu toate ca s-a aplicat spuma de etansare.
Sticla folosita la acesta ferestra a fost comandata LOW E . Daca se verifica pozitionarea stratului de protectie metalica aplicat pe una din fetele geamurilor se constata ca la o rama este intr-un fel iar la celelate doua este in alt fel , lucru care consider ca nu este normal chiar daca geamul este intr-adevar LOW E ( din experienta stiu ca exista posibilitatea aparitiei condensului in aceste cazuri).
De asemenea sticla montata pe rama mobila prezinta o zgarietura la interior, lucru care iar nu este permis.
Asadar consider ca nici acesta fereastra nu corespunde din punct de vedere calitativ si nu a fost montata corespunzator

3.La fereastra de pe balcon aceleasi lucruri s-au petrecut, respectiv cu montarea fara distantiere reglabile (cu pene de lemn)si suruburile care au fost puse gaurindu-se profilul de rigidizare, nerespectandu-se agemenetul tehnic nici in acest caz.
Fereastra mobila cand se deschide complet produce un sunet caracteristic ca si cand balamaua nu este montata sau reglata corect.
De asemenea si in acest caz geamurile de sticla LOW E sunt doua pozitionate intr-un fel si unul in alt fel.
Dupa terminarea montarii am specificat in procesul verbal de receptie ca am receptionat marfa cantitativ dar aceasta este de proasta calitate si nu sunt multumit de ea si am solicitat prezentarea unui specialist pentru a se face receptia lucrarii . Vorbind la telefon cu un reprezentant de la fabrica mi s-a spus ca vor veni peste 10 zile sa faca reglajele pentru ca sa se intareasca spuma izolatoare.

In aceeasi zi (25.01.2007) am mers la magazinul din Sos Pantelimon nr 119 unde mi s-a scos la imprimanta un act aditional la contractul de vanzare cumparare , o anexa cu dimensiunile care au fost date de mine si una cu cele rezultate dupa masuratorile facute de reprezentatul firmei, si mi s-a cerut sa achit diferenta de 50% ramasa de plata .
Am precizat ca nu sunt multumita de lucrare si nu voi achita diferenta, ba chiar am solicitat restituirea avansului dat.
Am vorbit apoi la telefon cu directorul de vanzari care mi-a spus ca ma va contacta la telefon lucru care nu s-a intamplat.
In ziua de 26.01.2007 ora 07.00 am timis un e-mail la firma, in care am spus ca sunt nemultumita si sa vina sa faca receptia lucrarii.
Vazand ca pana la ora 12 nu am primit nici un raspuns am mers la magazin din nou si am insistat sa se prezinte cineva pentru ca eu nu pot accepta o asemea lucrare si nu pot sa stau cu santier in casa.
La scurt timp s-a prezentat directorul de vanzari insotit de un specialist si dupa ce i-am prezentat toate deficientele, el a scris intr-un proces verbal de constatare urmatoarele:
“Tamplaria PVC cu geam termopan corespunde din punct de vedere cantitativ si calitativ, a fost montata corespunzator si nu sunt deficiente de fabricatie si montaj .La solicitarea beneficiarului geamurile termopan care sunt montate cu sticla LOW E la exterior dupa parerea beneficiarului , se vor monta cu sticla Low E la interior.
Geamul termopan cu dimensiunile 491X964 se va chimba avand o zgarietura de 4cm la interior.”

Eu am precizat in acelasi proces verbal ca nu sunt de acord cu faptul ca tamplaria este de calitate , ca nu semnez si nu sunt multumita de tamplarie pentru ca nu respecta Agrementul tehnic TROCAL si solicit restituirea avansului dat, renuntand la tamplarie.
Nu este posibil sa va bateti joc de noi in asemenea fel si sa ne prostiti in fata ca ele sunt bune, cand nici o firma de la colt de strada nu ar face asa ceva.

Fata de cele sesizate solicit inca o data sa va ridicati tamplaria si sa-mi restituiti avansul de 1160lei , deoarece eu sunt hotarata sa comand la alta firma lucrarea , in caz contrar imi rezerv dreptul de a sesiza organele competente:

Comisia de Agrement Tehnic in Constructii ,
Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii
MLPAT
FIRMA TROCAL ROMANIA
Profine Romania srl
Profine GmbH din Germania
HT Troplast AG din Germania
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
Presa si televiziunea prin Agentia ROMPRES
Laboratoarele de specialitate ale Institutului pentru Tehnica Ferestrelor Rosenheim si ale Institutului German pentru Tehnica īn Constructii DiBt
Inclusiv pe internet voi face un forum si un blog pentru a discuta aceste aspecte

Edited by: giurgiu
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2007, 07:26 AM
Dedea Dedea is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Romania
Posts: 36
Default

Ma trec fiori cand ma gandesc ca si eu trebuie sa pun termopane in casa. Trist, dar asa se intampla la noi. Cred ca numai la noi, la romani. Este f interesant si util ce ai postat, Giurgiu. Poate ne tii la curent sa stim si noi ce sa facem si ce pretentii sa avem inca de la inceput. Eventual poate facem si o lista neagra a firmelor care monteaza termopane.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2007, 09:47 AM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

asa se va intampla
deocamdata astept raspunsul de la OPC
dupa care cum ati vazut acolo va incepe ofensiva pe interent fata de acesta firma care se vede ca este .....
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-2007, 07:04 PM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

Inca nu a venit raspunsul de la ANPC , insa a venit un specialist de la firma Trocal, a constatat ce era de constatat si a fost de acord (verbal) cu mine ca nu trebuia ca firma ASTRA ROGER SRL sa se comporte in felul acesta.
Insa in urma discutiilor avute cu directorul dansului mi-a comunicat ca ar fi bine sa merg la firma ASTRA ROGER SRL sa vorbesc cu directorul Potra si sa-l rog sa-mi rezolve problema
Asadar tot eu cu banii dati si tot eu sa ma duc sa-i rog.! Numai in Romania se poate intampla acest lucru!
Eu deja consider ca am pierdut acei banii,si le-am, spus sa vina sa-si ia tamplaria sa faca ce vor cu ea.

Daca stiti si alte persoane care au patit la fel, spuneti-le sa posteze aici mesajul lor, pentru ca voi face un site si un forum de discutii pe aceasta tema si cum ati spus si voi chiar LISTA NEAGRA TROCAL
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2007, 07:33 PM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

Desi le-am spus celor de la firma ASTRA ROGER ca voi face reclamatie si la politie, se vede ca nu m-au crezut pentru ca inca nu au venit sa-si ia tamplaria PVC TROCAL pe care au facut-o in bataie de joc.
Acum, desi am comandat la alta firma o tamplarie noua, nu o pot instala pentru ca nu vin sa si-o ridice.
De aceea astazi am anuntat si politia.
I-am informat si pe cei din Germania despre modul cum firma TROCAL a inteles sa-i reprezinte in ROMANIA
asadar ascultati-mi sfatul si NU VA LASATI PACALITI DE astfel de firme si de firme ditribuitoare profile TROCAL
Cititi contractul pe care l-am pus si pe net si vedeti cate clauze abuzive contine si nu faceti greseala de a-l semna.
Am postat si cateva fotografii cu ferastra innadita si cea care loveste la inchidere. Deja pe profilul PVC TROCAL se vad urmele unde au frecat cu feroneria metalica

Inca nu am avut timp sa fac un site cum trebuie dar voi face si acest lucru.
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
  #6  
Old 02-19-2007, 04:01 PM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

Hai ca am mai facut un pas

Am anuntat INSPECTIA IN CONSTRUCTII, cei care dau Avize si Agremente.
Abia asteptau sa primeasca o astfel de reclamatie si mi-au promis ca se vor ocupa mai repede de ea

Am vazut ca totusi au vizitat acest subiect peste 100 de
curiosi
Oare numai eu am patit acest lucru.
Acum ca am experienta poate infiintez si o asociatie a pagubitilor cu FERESTRE PVC TROCAL PROASTE
Inscrierea va fi gratuita si vom asigura sprijin logistic.
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
  #7  
Old 02-20-2007, 06:30 PM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

Au mai aparut doua filmulete sa vedeti cum se inchide ferestra care "agata"

Le puteti vedea la....
SITE_UL A FOST SUSPENDAT TEMPORAR

A fost pus din nou on line!
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
  #8  
Old 02-27-2007, 02:46 PM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

In urma controlului efectuat de INSPECTIA DE STAT IN CONSTRUCTII si a actiunilor efectuate de catre FIRMA SC ASTRA ROGER SRL, ferestrele din casa, acum sunt in stare buna de functionare.
Consider ca firma SC ASTRA ROGER SRL ara capacitatea de a executa tamplarie cu geam PVC TROCAL in bune conditii care sa raspunda cerintelor actuale de calitate.

TEXT dictat de catre directorul Potra cand am facut intelegerea sa vina sa remedieze deficientele
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
  #9  
Old 03-22-2007, 12:55 PM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

Imi cer scuze ca abia acum am revenit , insa a trebuit sa fac o mica pauza pentru ca lucurile sa se rezolve. Va voi povesti in continuare cum s-au rezolvat.

La insistenta Inspectiei in constructii Bucuresti, directorul firmei SC ASTRA ROGER SRL , domnul POTRA a binevoit sa vina la fata locului pentru a constata cele semnalate de mine. Atunci am facut o intelegere cu dansul ca pana la finalizarea lucrarii sa nu mai postaz pe internet.
Ba chiar mi-a dictat personal mesajul pe care l-am si postat in data de 27.02 .07
Stiti e o vorba: "trebuie sa te faci frate cu dracul pana treci puntea"
In timp ce se redacta procesul verbal de constatare, au fost chemati specialisti care s-au apucat sa remedieze problemele la geamul de la bucatarie si pana la urma au reusit.
Cand au trecut sa schimbe geamurile cu sticla low e la interior, de buni ce erau acesti specialisti au zgariat o bagheta de prindere a geamului si au comandat alta la firma, cara a fost adusa imediat, apoi au intors si celelate geamuri care mai erau cu low e la exterior.

Cu fereastra de la dormitor care era prea mica si au pus adaosul acela de 3 cm ,nu am avut ce face, pentru ca in agrementul trocal scrie ca distanta dintre perete si rama trebuie sa fie de MINIM 2cm. Asadar eu trebuie sa zic mersi ca am avut o diferenta de numai 6 cm pentru ca putea sa fie si mai mare. Adica tu comanzi o ferestra pentru dormitor si ei iti pot aduce una pentru baie ca doar in agrement scrie ca trebuie sa fie minim si nu maxim si se poate pune adaus cat vrei .

Asadar va recomand sa verificati ce masuri va iau specialisti pentru ca sa nu aveti surprize.

Pana la urma am acceptat sa fie demontata ferestra, sa fie scos acel adaos din partea de sus si pus jos, iar pentru a nu mai fi atat de vizibil , am acceptat sa-mi puna un glaf de 2 cm , pe care nu a trebuit sa-l mai platesc. Deci mi-au facut o mare favoare.

Pe timpul discutiei l-am intrebat pe director daca geamurile sunt cu argon la interior pentru ca asa platisem . Acesta mi-a spus ca sunt si ca pot aduce specialisti sa le verifice. Eu nu stiam atunci cum se verifica acest lucru.
Si pentru ca mai era o ferestra cu geamul zgariat , a ramas ca in 5 zile sa fie si acela inlocuit.

Intre timp eu am sunat la firma producatoare de geamuri si am intrebat daca comanda mea este facuta cu argon si mi-au spus ca NU

Imaginati-va ce tupeu a avut directorul sa ma minta in fata pe mine si pe inspector spunand ca sunt facute cu argon.!
In urma discutiei cu firma care a produs geamurile cred ca s-a intamplat ceva si in urmatoarele zile au fost schimbate toate geamurile, aducandumi-se acum geamuri low e cu argon. Asa am invatat si eu care este diferenta intre ele . Cele care sunt prevazute cu argon au pe distantierele dintre geamuri doua supape (in colturi diametral opuse)

Asadar inca un lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca daca ati comandat geamuri cu argon ele trebuie sa aiba supape.

Si uite asa dupa zile in sir de asteptari am incheiat aceasta actiune de montare a ferestrelor termopan.
Factura am achitat-o integral si nu am primit nici o reducere pentru felul cum a fost finalizata acesta lucrare.

Acum, eu unul si daca as mai avea de montat ferestre la o magazie in curte nu as mai comanda ferestre termopan TROCAL la firma SC. ASTRA ROGER SRL
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
  #10  
Old 04-07-2007, 05:34 PM
giurgiu giurgiu is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2006
Location: Romania
Posts: 1,310
Default

Revin, pentru ca mai am un sfat pe care vreau sa vi-l dau
Dupa ce am facut ferestrele termopan cu firma astra roger srl si am vazut ca au iesit asa cum ati vazut, mi-am pus toate sperantele in Protectia Consumatorului, pentru ca ati vazut isi fac reclama mereu ca rezolva pozitiv reclamatiile.
Ei bine la mine nu a fost asa . Si acum mai astept un raspuns de la ei. Poate daca faceam un pic "valuri" prin presa sau tv s-ar fi miscat .
Asadar nu va puneti sperante in aceasta institutie platita din banii nostrii!
__________________
Deniplant
Imuniplant
Giurgiu
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


© Arkad Data. Toate drepturile rezervate. | Web Development By IT Exchange | Design Vectorpixel


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.