black friday romania 2018
 
 
 
Home » Stiri Afaceri » Banci/Finante
 
 
Economie Banci/Finante
Marketing & PR Companii
Imobiliare IT & C
Auto Recomandari eAfacere
Comunicate de presa Advertoriale
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
 
Cursul valutar BNR este legat de situatia economica a tarii
Cursul valutar BNR este legat de situatia economica a tarii

Pentru a intelege ce se intampla cu leul in raport cu dolarul, trebuie sa intelegem ce este rata de schimb, importanta acesteia, modul in care aceasta este determinata si ce factori o afecteaza. Un curs de schimb competitiv este legat de situatia economica a unei tari. Asa se intampla si cand vine vorba de curs valutar BNR. Dolarul american (USD) si euro (EUR) sunt monedele cele mai utilizate ca monede de referinta.

Raportandu-ne la Romania, [ mai mult ]

, 2017-07-25 - (citit de 746 ori)
 
Impozitul forfetar se restrange din 2010 iar profitul reinvestit nu se mai impoziteaza din octombrie

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că impozitul forfetar va fi restrâns de la 1 ianuarie 2010 şi va fi aplicat numai pentru anumite domenii. De asemenea, va continua procesul de rambursare al TVA-ului. Boc a mai spus că se menţine cota unică de impozitare de 16% iar profitul reinvestit nu se mai impoziteaza din 1 octombrie. Emil Boc a mai spus că pensiile se vor majora cu 2% de la 1 octombrie. De asemenea, Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea cumulului pensie-salariu.

...
[ mai mult ]

Bani si afaceri, 2009-08-10 - (citit de 5190 ori)
 
Un euro ar putea ajunge la 4,8 lei

Majoritatea analistilor financiari estimeaza o crestere a cursului euro pana la finele acestui an, pe fondul perspectivelor tot mai sumbre privind economia romaneasca. Analistii Citi sunt mai optimisti si anticipeaza ca leul se va aprecia pana la 4,1 lei/euro la finele acestui an, pe fondul implicarii BNR pentru reducerea fluctuatiilor de pe piata valutara, informeaza Adevarul.

Si economistii Raiffeisen Bank se asteapta la o usoara apreciere a leului: 4,2 lei/euro la sfarsitul lui sep ...
[ mai mult ]

Bani si afaceri, 2009-07-20 - (citit de 5024 ori)
 
Efectele forfetarului: IMM devin persoane fizice

Din momentul intrării în vigoare a impozitului minim, în mediul de afaceri şi cel de consultanţă s-au vehiculat diferite variante alternative de funcţionare pentru cei mai mici întreprinzători, prin care poate fi ocolit acest impozit. Chiar oficialii din Ministerul Finanţelor Publice au recomandat celor care înregistrează venituri mici să aleagă o altă formă de funcţionare. Astfel, secretarul de stat în Finanţe, Graţiela Ioradache, a declarat că numărul persoanel ...
[ mai mult ]

Curierul National, 2009-07-10 - (citit de 5747 ori)
 
Pensiunile turistice sau agroturistice vor beneficia de scutiri fiscale Facilitatile vor fi acordate atât la impozitul pe profit cât si de TVA

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, a declarat în cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc la Suceava, ca pensiunile turistice si cele agroturistice ar putea beneficia de scutiri de impozite pentru a se dezvolta si pentru a sustine turismul rural, apreciind ca în aceste categorii se încadreaza 1.200 de unitati.
Popovici a spus, în cadrul conferintei, ca Ministerul Turismului promoveaza un nou proiect de lege prin care sa ...
[ mai mult ]

Curierul National, 2009-06-29 - (citit de 6088 ori)
 
Vrei sa-ti primesti TVA-ul? Mai intai vine statul in control...

Rambursarea TVA catre companiile multinationale implica proceduri care dureaza intre trei si sase luni. Motivul il constituie dosarul de preturi de transfer care este cerut in majoritatea controalelor fiscale. Potrivit consultantilor fiscali, controalele privind rambursarile de TVA sunt din ce in ce mai multe si in cele mai multe cazuri este cerut un dosar al preturilor de transfer, informeaza Ziarul Financiar.

"Nu cred ca ii intereseaza preturile de transfer in mod particular, dar es ...
[ mai mult ]

Bani si afaceri, 2009-06-22 - (citit de 5942 ori)
 
Apare o noua banca cu capital integral romanesc in iulie

BNR va acorda in luna iulie, cel mai probabil, autorizatia de functionare pentru o institutie de credit cu capital integral romanesc, Consiliul de Administratie al bancii centrale discutand in prezent pe aceasta tema, a declarat joi directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.

"Luna viitoare (iulie, n.r.), o banca cu capital integral romanesc va primi autorizatia de functionare din partea BNR. in prezent, exista discutii la nivelul Consiliului de Administratie pe ace ...
[ mai mult ]

Bani si afaceri, 2009-06-19 - (citit de 4869 ori)
 
Finantari cu dobanda subventionata pentru femeile antreprenor

EximBank acorda finantari de pana la 100.000 euro, echivalent in lei, cu dobanda subventionata, IMM-urilor in care femeile sunt administratoare sau detin peste 50% din actiuni ori parti sociale si drepturile de vot aferente, potrivit unui comunicat transmis miercuri de banca.

Dobanda aferenta acestui credit pentru femeia antreprenor este subventionata cu 5 puncte procentuale sub nivelul pietei si este fixa pe toata durata creditarii, maximum 5 ani.

"De exemplu, in cazul unei f ...
[ mai mult ]

Bani si afaceri, 2009-06-03 - (citit de 5650 ori)
 
Finantare pentru IMM-uri, prin BRD Sogelease

BRD Sogelease a lansat un nou produs dedicat finanţărilor întreprinderilor mici şi mijlocii, în baza împrumutului obţinut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Firmele care pot solicita aceste fonduri trebuie să activeze în domenii precum: industrie, servicii, turism, agricultură, sănătate, energie şi protecţia mediului.

Fondurile sunt destinate sprijinirii proiectelor întreprinderilor mici şi mijlocii din România cu scopul de a reduce imp ...
[ mai mult ]

SMART bank, 2009-05-26 - (citit de 5906 ori)
 
TVA va fi platita lunar, nu trimestrial. Fiscul pune „saua“ pe firmele care fac achizitii din tarile UE

Persoanele care isi achizitioneaza un autoturism din strainatate si vor sa il inmatriculeze in Romania sunt obligate sa solicite Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) un certificat care atesta plata TVA, pe care il va prezenta la inmatricularea vehiculului. Masura are ca scop combaterea evaziunii fiscale, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace noi de transport. Firmele care vor cumpara produse din UE vor plati lunar, incepand din 25 mai, TVA aferenta acestor operatiuni, ...
[ mai mult ]

Gardianul, 2009-05-19 - (citit de 7294 ori)
 
 
 
© eAfacere.ro - Toate drepturile rezervate.