Inauguram astazi o noua rubrica in care ne propunem sa furnizam cititorilor, ca de obicei, consultanta si informatii utile, de data aceasta depre produse bancare europene. Am intrat si noi in Europa, am putea spune. Va descriem astazi contul curent, dar si un cont de economii electronic, oferit de una dintre cele mai mari banci englezesti, Barclays.

Barclays este un grup de servicii financiare cu sediul in Marea Britanie, a carui activitati principale sunt serviciile bancare, investitiile bancare si managementul investitiilor. Este una dintre cele mai mari companii de servicii financiare din lume, cu o activitate de peste 300 de ani. Are 25 de milioane de clienti si 118.000 de angajati in peste 60 de tari. In Marea Britanie, Barclays ofera atat servicii de retail banking, destinate persoanelor fizice si companiilor, cat si servicii de investitii bancare si consultanta pentru alte tipuri de clienti.

Barclays are in Marea Britanie un numar de 2.014 unitati, cu 11,3 milioane de conturi curente si 10,9 milioane de conturi de economii. Valoarea creditelor ipotecare acordare se ridica la 59,3 miliarde euro. Numarul clientilor din categoria afacerilor mici este de 641.000 iar a clientilor bogati (premier customers)-293.000. Numarul clientilor din categoria companiilor mari (business) este de 147.000. Numarul clientilor detinatori ai unui card emis de Barclays: 11,2 milioane.

Citeste si:  Cele trei chei de comercializare catre un CEO

Barclays Bank Account

Am ales sa va prezentam unul dintre cele mai simpe produse oferite de banca, si anume contul curent clasic (Barclays Bank Account):

Este vorba de un cont curent obisnuit pe care-l poti deschide la banca, dar care este insotit de o serie de servicii suplimentare gratuite, precum internet banking sau telefon banking.

Iata cum isi prezinta banca acest cont:

“Poti avea acces la banii tai oricand (24 de ore din 24 si 7 zile din cele 7 ale saptamanii), putand efectua operatiuni prin telefon sau prin internet (online banking).

Beneficiile contului curent Barclays:

– Serviciul Online banking, oferit gratuit: putini dintre noi duc o viata care sa le permita sa ajunga la o unitate bancara in timpul programului, asa incat solutia ideala este serviciul de internet banking. Accesul se face rapid si usor cu ajutorul unui card de debit. Astfel poti verifica situatia contului, comanda produse bancare si poti face transferuri de bani intre conturile Barclays. Apeland la internet banking poti deschide si un cont de economii electronic (E-savings account).

Citeste si:  Competenta manageriala: 5 pasi simpli pentru a trece la nivelul urmator

Ce este un cont de economii electronic?

E-savings este un cont de economii functional doar pe internet, asadar poate fi deschis si utilizat doar prin internet banking (online banking). Pentru deschiderea contului este necesara suma minima de o lira, iar dobanda platita de Barclays este de 4,62% pentru sumele de peste o lira sau 4,82% pentru sumele de peste 100.000 de lire.

– Telefon banking

Prin telefon se pot plati facturi, se poate verifica soldul conturilor sau se pot face transferuri de bani.
Acest serviciu functioneaza 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana. De asemenea, se poate lua legatura cu un consilier al bancii, in fiecare zi a saptamanii, intre orele 7 si 23.

– Transferul usor si rapid a unui cont vechi la Barclays, fara taxe suplimentare.”

Autor: Florina NAZARIE