Alegerea unei banci care sa se potriveasca nevoilor dvs este o treaba usoara. In primul rand trebuie sa va dati seama exact ce aveti nevoie de la o banca. O data ce stiti ce cautati, puteti evalua competitia si puteti sa alegeti cel mai bun deal de pe piata. Iata in linii mari cum ar trebui sa alegeti banca in functie de nevoile dvs, va oferim cateva idei despe cum sa va incepeti lista de nevoi.

Ce veti face?
Prima intrebare pe care trebuie sa o puneti este ce doriti sa faceti cu contul dvs bancar. Doriti sa depuneti bani periodic si sa-l priviti cum creste? Veti retrage si depune bani rapid? Trebuie sa aflati care este comportamentul bancii in aceste cazuri pentru a alege banca potrivita.

Cum veti proceda?
Faceti-va o idee despre modul in care doriti sa va faceti tranzactiile bancare. Daca programul dvs nu se potriveste cu cel al marii majoritati a bancilor, cea mai buna banca pentru dvs s-ar putea sa fie exact aceea care este deschisa la ore convenabile pentru dvs.

Citeste si:  Cand este momentul pentru o schimbare de cariera

Daca sunteti un client cunoscator al navigarii pe Internet, cautati banci care sa ofere servicii de Online banking, astfel incat sa puteti realiza tranzactiile bancare rapid si eficient de la calculatorul dvs.

Ce este important pentru dvs?
Gratuitatile primesc multa atentie. Acestea atrag clientii. Totusi, gratuit poate sa nu fie intotdeauna cel mai bun lucru pentru dvs. Daca pentru dvs sunt mai importante anumite servicii sau anumite facilitati, s-ar putea sa fiti dispusi sa platiti pentru ele. O data ce cunoasteti ofertele si taxele bancilor concurente, ganditi-va daca va va deranja cu adevarat sa platiti o suma mica in fiecare luna pentru acel serviciu sau acea caracteristica pe care “trebuie sa o am”. Poate ca e necesara, poate ca nu.

Aflati pareri
In final, nu uitati sa cereti pareri. Puteti consulta forumuri bancare. Intrebati-va prietenii ce banca folosesc si cat de multumiti sunt ei de serviciile lor. Atunci cand cautati online tineti minte ca s-ar putea sa gasiti mai multe experiente negative decat pozitive. Cei suparati pe banca au mai multe motive sa imprastie vorba – iar consumatorii multumiti de multe ori nici nu-si dau seama ca sunt multumiti.

Citeste si:  Cum sa construiesti parteneriate de afaceri solide si aliante

Cautati optiuni
Odata ce stiti ce cautati, incepeti sa faceti comparatii. Puteti folosi lista de mai jos pentru a va usura cautarea. Cele mai multe institutii au toata informatia de care aveti nevoie pe Website-ul nostru. Daca nu, sunati (sau mergeti la sediu) si intrebati – astfel veti avea o avanpremiera a serviciilor si relatiilor cu clientii. Uitati-va la orare, dobanzi, taxe, in timp ce cautati online.

Idei pentru a incepe

Incercati aceasta lista de mai jos pentru a incepe procesul de comparare. De exemplu daca:

Aveti un orar strict…
Cautati o banca cu un orar flexibil (sau deschisa in week-end) sau cu o locatie convenabila.

Doriti cea mai mare rata a dobanzii pentru banii dvs...
Ganditi-va la un depozit la termen. Se platesc cele mai mari rate ale dobanzilor.

Va simtiti mai confortabil fata in fata…
Cautati banci care sa va fie accesibile si la care sa putati ajunge usor.

Aveti nevoie de un imprumut…
Uitati-va in ziare si pe site-uri pentru a vedea ofertele speciale (ca de exemplu fara comision de acordare anticipata sau fara ipoteca).

Citeste si:  Cum sa atragi afaceri

Urati sa platiti facturi…
Cautati banci care sa va ofere servicii de plata online a facturilor.

Folositi ATM-uri frecvent…

Folositi o banca cu o retea extinsa de ATM-uri.

Aveti o mica afacere…
Verificati daca banca ofera conturi comerciale si daca ofera imprumuturi pentru IMM-uri.

Dorti o singura banca pentru toate nevoile dvs…

Cautati o banca care are o varietate mare de servicii, de la conturi si credite, pana la investitii si obligatiuni.